Travel By Wine AB arrangerar skräddarsydda vin- och konferensresor för
vinklubbar, privata sällskap, och företagsgrupper. ​

Välkommen att följa med på en vinresa till Toskana och italiens första DOCG klassade vinregion Montalcino. Vi kommer att besöka några av Montalcinos bästa producenter och provsmaka kommande, aktuella och gamla årgångar. Resan ger även möjlighet till några timmars egen vandring i Montalcino och Siena.

Montalcino-1

Preliminärt program på vinresa till Montalcino

Onsdag
Ankomst till Florens och därefter buss till Montalcino och vingården Le Ragnaie där vi bor under resan.  Incheckning och enklare måltid vid ankomst till Le Ragnaie.

Montalcino-Le-Raignaie
Torsdag
Vi börjar utforska Montalcino från söder och det första besöket är hos producenten Uccelliera där vi träffar Andrea Cortone.  Rundvanding på vingården / vinfälten, vinprovning från ekfaten och därefter vinprovning av aktuella och äldre årgångar av husets viner.

Montalcino-Uccelliera

 

12.30 åker vi till den närliggande byn och intar lunch på Trattoria Il Leccio tillsammans med den historiska producenten Tenuta di Sesta.

Montalcino-Il-Leccio-1

 

Efter lunchen åker vi förbi Tenuta di Sesta, där vi provar ytterligare ett par av husets viner och får även höra historien om Tenuta di Sesta och dess viner.

Kring 17.00 återvänder vi till Le Ragnaie för ett par timmars vila innan det är dags att åka ut till den Toskanska idyllen vingården Elisa Sesti. Rundvandring på gården, vinprovning och middag i gårdens kapell.

Montalcino-Elisa-Sesti

 

Fredag
Fredagmorgon besöker vi producenten La Rasina.

Montalcino-La-Rasina

 

12.30 åker vi vidare till vingården eller restaurangen för lunch tillsammans med en vinproducent.

Fredagkväll  börjar hos producenten Canalicchio di Sopra, som precis fått 98 poäng av R.Parker för husets Brunello di Montalcino 2010, med rundvanding på vingården / vinfälten och vinprovning. Därefter middag tillsammans med Canaliccion på husets favoritrestaurang.

 

Lördag
Lördag besöker vi producenten Il Marroneto som precis fått 100 poäng av Robert Parker för sin Brunello di Montalcino 2010. Vi provar aktuella och äldre årgångar av husets viner.

Efter besöket återvänder vi till Le Ragnaie för lunch och vi provar husets viner. Under eftermiddagen ges möjlighet att vandra på egen hand i Montalcino.

Kvällen avslutar vi på Le Ragnaie med middag och Grand Finale-provning av de bästa Brunello vi provat under resan.

 

Söndag

Utchecking och därefter buss till Siena. Gemensam lunch i Siena innan det ges möjlighet till egen vandring . Därefter buss vidare till flygplatsen i Florens.

 

Le Ragnaie (boende under resan)
Loc. Le Ragnaie
53024 Montalcino SI, Italy
Phone:+39 0577 848639

 

Anmälan, betalning och övrig information
Anmälan sker till martina@italybywine.com. Din resa är bokad efter att anmälningsavgiften är inbetald.

Enkelrumstillägg: 1.500 kr / person.

Resan arrangeras av Italy By Wine AB i samarbete med Club Amarone.

Betalning av resan görs i två steg. Anmälningsavgiften är 2.000 kr per person. Resterande belopp 10.000 per person betalas in senast 40 dagar innan resan börjar till bankgiro 396-1224 (Italy By Wine AB).

Övriga villkor för resan framgår av Konsumentverkets Allmänna villkor för paketresor: http://box5151.temp.domains/~ravelby5/resevillkor/

Italy By Wine AB har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet.

 

Välkomna att följa med till Toskana och Montalcino hälsar Fredrik och Martina Montelius

FredrikOchMartina