Travel By Wine AB arrangerar skräddarsydda vin- och konferensresor för
vinklubbar, privata sällskap, och företagsgrupper. ​

Välkommen att följa med på en vinresa och uppleva Barcelona och det närliggande spanska vindistriktet Priorat som producerar några av Spaniens bästa rödviner. De två första nätterna och dagarna är vi Barcelona och njuter av tapas, ost-och-vinprovning. Det ges egen tid under torsdagen fram till klockan 16 att upptäcka Barcelona på egen hand. Fredagmorgon beger vi oss till Priorat och besöker några av spaniens bästa vinproducenter. Under söndagen stannar vi till i det närliggande området där Cava produceras och besöker producenten Gramona.

Barcelona-2016

Anmälan, flyg och betalning
Se nedan för detaljer.

 

Preliminärt program på vinresa till Barcelona-Priorat

Onsdag
Ankomst under eftermiddagen till Barcelona. Upphämtning vid flygplats för 20-minuters färd till det fyrstjärniga hotellet H10 Universitat. Hotellet ligger ett stenkast från Placa Catalunya och La Rambla.

21.00 träffas vi i foajen till hotellet och går genemensamt till restaurangen Cachitos där vi välkomnas med Cava och äter tapas och provar tre vita viner från Spanien.

 

Torsdag
Egen tid i Barcelona fram till klockan 16.00. Första kvällen delar vi ut kartor och förslag på sevärdigheter.

16.00. Ost och vinprovning i källaren hos Vila Viniteca i El Born. Provningen håller på knappt 2 timmar och därefter ges möjlighet att känna på pulsen i de gamla delarna av El Born, lite shopping eller vila på hotellrummet.

 

Barcelona-monvinic

19.45 ses vi i foajen till hotellet för gemensam promenad till Barcelonas kanske bästa vinbar, MonVinic, för en en Ribera del Duero-provning. Vi provar bland annat Vega Sicilia legendariska Unico. Cirka 21.15 förflyttar vi oss till matdelen för middag.

Fredag
8.30 är det avfärd med buss till Montsant och Priorat. Vi anländer efter 2,5 timme till hjärtat av Priorat och topproducenten Portal del Priorat. Tillsammans vandrar vi genom vinfälten ner till vingården där vinprovning och lunch väntar.

 

Barcelona-priorat

Kring 14.00 entrar vi bussen igen för avfärd till legendariska producenten Clos Mogador.

Cirka 17.30 påbörjar vi färden mot vårt hotell. Vi anländer till vårt fyrstjärniga hotell Mas Passamaner kring 18.30 då det ges två timmar vila / relax vid pool innan det är dags för nästa vinprovning med efterföljande middag.
20.30 träffar Orto Vins ägare Joan Asens och provar hans Montsant-viner tillsammans med kvällens härliga middag.

 

Barcelona-mas-passamaner 

Lördag
09.00 Buss till Poboleda och producenten Mas Doix för besök på vinfält, vinkällare och vinprovning.

 

Barcelona-mas-doix

12.30 entrar vi bussen igen för avfärd till Torroja och restaurangen Cal Compte där vi träffar Raimon Castellví. Raimon är vinmakare och ägare av Celler de l’Encastell och vi kommer att prova igenom husets Priorat-viner tillsammans under lunchen.

Vi anländer till vårt hotell kring 17.30 då det ges drygt två timmar vila / relax vid poolen innan det är dags för Grand Finale.

20.00 är det dags för vår Grand Finale på vårt hotell då vi har en halv-blind provning av utvalda viner från de producenter vi mött de senaste två dagarna. Efter vinprovningen följer middag.

Söndag
Klockan 9.30 tar vi bussen till byn Sant Sadurní d’Anoia där en stor del av den spanska Cava-produktionen sker. Vi besöker en av Spaniens absolut bästa Cava-producenter ”Gramona” och får möjlighet att prova flera av husets Cavor. Vi intar även lunch hos Gramona.

16.00 rullar bussen tillbaka mot Barcelona och El Prat.

H10 Universitat (boende i Barcelona)
Ronda de la Universitat, 21
08007 Barcelona
Telefon: 0034 933 42 78 50
Mas Passamaner (boende dagarna i Priorat)
Camí de la Serra, 52
43470 La Selva del Camp, Tarragona
Telefon: 0034 977 76 63 33

 

Anmälan, betalning och övrig information
Anmälan sker till martina@italybywine.com som bekräftar tillgänglighet på önskad resa och skickar anmälningsuppgifter. Din resa är bokad efter att anmälningsavgiften är inbetald.

Resan arrangeras av Italy By Wine AB i samarbete med Club Amarone.

Betalning av resan görs i två steg. Anmälningsavgiften är 2.500 kr per person. Resterande belopp 10.000 per person betalas in senast 40 dagar innan resan börjar till bankgiro 396-1224 (Italy By Wine AB).

Enkelrumstillägg: 1.500 kr / person.

Övriga villkor för resan framgår av Konsumentverkets ”Allmänna villkor för paketresor”: http://www.clubamarone.se/wp-content/uploads/2014/07/kov_Allmanna_villkor_paketresor.pdf

Italy By Wine AB har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet.

 

Flyg
Onsdag: Resenären ansvar själv för att boka flyg. Vi ordnar med transport från flygplatsen El Prat till hotellet i centrala Barcelona. Boka ej flyg som anländer senare än 19.30 på onsdagkvällen till Barcelona.

Söndag: Boka ej flyg hem som avgår tidigare än 18.30. Bussen anländer till El Prat strax vid 17.30.

 

Välkomna att följa med till Barcelona och Priorat hälsar Fredrik och Martina Montelius!

FredrikOchMartina